Kyckling Sås
5 torkade chilin, finhackade (Man behöver inte ta de starkaste och kan ta ut kärnorna)
5 finhackade vitlöksklyftor
2 msk chilisås
2 msk oystersås
3 msk balsamvinäger
1 msk sojasås
1 msk socker
1 tsk sesamolja
5 msk olja
1. Värm upp oljan och stek chilin och vitlöken tills dofterna kommer fram.
4. Häll upp i en skål och låt stå tills den behövs.
Kycklingen
4 kycklingfiler, i tärningar
1 gul lök, i tärningar
5 skivor färsk ingefära
½ halv röd paprika i bitar
1/2 purjolök i tunna skivor
2 msk vatten
1 näve cashewnötter
Marinad till Kycklingen
1 ägg vita
1 msk maizena (majsmjöl)
½ tsk salt
en nypa peppar och sesamolja
1. Marinera kycklingen i minst 30 minuter.
2. Fritera kycklingen i olja i 3-5 minuter. Ta upp kycklingen och låt den ligga på lite hushållspapper för att suga upp oljan.
3. Låt ca 1 msk olja vara kvar i pannan och stek ingefära, gullök och purjolök tills dofterna kommer fram.
4. Tillsätt kycklingen, Gong Bao sås och vatten.
5. Rör om ytterligare någon minut, ha i cashewnötterna straxt innan servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar